ISU Caraş-Severin are echipă de scafandri profesionişti

scafandri 2

Timp de două luni, trei pompieri militari ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-au pregătit intens în cadrul Centrului de Scafandri Constanţa pentru a se ridica la nivelul exigențelor instructorilor

Plutonier adjutant Mician Ilica, plutonier Damaschis Cotîrlă şi plutornier Bogdan Ciurea au desfășurat zilnic antrenamente pentru creșterea rezistenței la efort fizic susținut și activități teoretice, iar pe timpul scufundărilor propriu-zise, instructorii le-au pregătit diverse „surprize” menite să le testeze capacitatea de reacție și stăpânirea de sine în situații critice.

„Perseverența lor a fost răsplătită zilele trecute când, în cadru festiv, le-au fost înmânate Brevetele de scafandru. Aceste documente atestă faptul că sunt pregătiți pentru a participa la misiuni de căutare-salvare în mediu acvatic. Felicitări colegilor pentru reușită și succes în activitate! Formarea unor pompieri militari în meseria de scafandru este unul dintre principalele obiective stabilite în cadrul proiectului ”Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”. Proiectul este finanțat prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia și este implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin în calitate de lider de proiect, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Primăria orașului Vârșeț – Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara“, au transmis reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Cei trei vor face echipă alături de plutonier major Marius Stroca, tot din cadrul Inspectoratului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 6 =