Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021

815810 d05e 4

Ministerul Educației a publicat astăzi, 4 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).

În județul Caraș-Severin, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 65,8% (920 de candidați). Doi elevi cărărșeni au obținut media generală 10. La proba de Limba și literatura română, 1.091 de candidați (77,9%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu cinci, iar dintre aceștia, trei candidați au obținut nota 10. La Matematică, 767 de candidați (54,9%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, opt candidați au obținut nota 10.

La Limba și literatura maternă, șapte candidați (84,2%) au primit note mai mari sau egale cu cinci. Au fost depuse 105 contestații, din care 61 la Limba și literatura română, două la Limba și literatura maternă și 42 la Matematică. Rata de participare a fost de 95,1%: 1.392 de candidați prezenți (dintr-un total de 1.463 de absolvenți înscriși).

Doi elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie (calendarul complet este disponibil aici).

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie 2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie 2021).Un raport detaliat privind rezultatele finale consemnate în acest an la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a este disponibil aici. (link edu.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + two =