Ionel Petru Tilca este noul inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin

tilca

Lt.-col. Ionel Petru Tilca este noul inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin. Ordinul de numire a fost emis în data de 15 februarie a.c., urmare a promovării concursului pentru ocuparea postului desfășurat în luna ianuarie a acestui an.

Lt. col. Ionel Petru Tilca este absolvent al Liceului Militar „Constantin Brâncoveanu” Ploiești, respectiv al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – Facultatea de Pompieri, promoția 2007.

De asemenea, în anul 2008, a absolvit cursurile de master în cadrul Universității Politehnice București – Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică. Și-a completat pregătirea urmând și absolvind o serie de cursuri în diverse domenii care privesc managementul, accesarea de fonduri structurale etc.

În anul 2007, după absolvirea facultății, prima funcție îndeplinită a fost de ofițer III în cadrul Detașamentului de Pompieri „Chimiștilor” – Grupul de Intervenție nr. 3 București.

Din anul 2008, își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin, unde, în cea mai mare parte a timpului, a îndeplinit funcția de comandant al Detașamentului de Pompieri Reșița. Totodată, pentru anumite perioade de timp, a fost desemnat sau împuternicit să îndeplinească funcții importante din cadrul unității: șef Centru Operational, șef Serviciu Logistic și adjunct al inspectorului șef.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + seven =