Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a deschis la Reșița cel de-al 16-lea centru de tineret

centru tineret

Ieri, 16 februarie 2023, a avut loc deschiderea celui de-al şaisprezecelea centru de tineret, în Episcopia Caransebeșului, situat în Reșița, vizavi de Catedrala din Muncitoresc.

La eveniment au fost prezenți 20 de tineri de la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” din Reșița, care, alături de cei zece voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte au petrecut momente minunate. „Mulțumim doamnei Simona Lance și doamnei Viorica Gârtoi, de la Col. Naț. „Diaconovici-Tietz” pentru deschiderea, colaborarea și ajutorul pe care îl oferă în proaspetele noastre activități de la acest centru de tineret! Mulțumim părintelui Cristian Rădulescu, duhovnicul centrului de tineret, pentru că ne-a fost alături încă dintru început! Să ne rămâneți aproape, ne vom întâlni săptămânal, de acum, la activități!“, au transmis reprezentanții Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Tinerii voluntarii își dorec ca noul centru să devină casă și pentru creșterea și formarea unei generații de copii de clasele primare și gimnaziale. Tinerii din Reșița, începând de săptămâna viitoare, vor avea șansa să se bucure de activități bazate pe educație non-formală și de învățare experiențială, dar și complementară, desfășurate de către tineri voluntari ai organizației de tineret, care au o bogată experiență în ceea ce privește lucrul cu tinerii și copiii.

„Ce anume ne recomandă în inițierea acestui tip de activități în municipiul de pe Bârzava? După cum am spus, tocmai experiența noastră bogată, de 6 ani de zile, în ceea ce privește lucrul cu tinerii și copiii, dobândită în special prin formările de care am beneficiat, dar și prin cele peste 40 de tabere educaționale, organizate pentru sute de copii din județ, de-a lungul timpului. Dacă aveți sau cunoașteți copii cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani pentru care doriți să oferiți, o dată pe săptămână, un timp de calitate în care pot învăța diverse lucruri utile, în cadrul atelierelor de: educație pentru viață, dezvoltare personală, comunicare și lucru în echipă, jocuri și seri tematice, creații artistice, dar și activități catehetice, locul acesta poate deveni „Școala Sufletului” pentru ei“, au mai precizat reprezentanții asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =