Muncitorii care lucrează în zona străzii Primăverii din Reșița au găsit un proiectil neexplodat

IMG 20201027 WA0001

Pirotehniştii cărăşeni au intervenit în cursul zilei de ieri pentru a asana un  element de muniţie neexplodată, găsit de către o echipă de muncitori care efectuau lucrări de reabilitare a drumului în zona străzii Primăverii din municipiul Reșița.

Specialiştii au stabilit că muniţia este un proiectil de artilerie calibru 100 mm, elementul fiind ridicat, transportat și depozitat în condiţii de maximă siguranţă la depozitul de muniție neexplodată Resita, urmând a fi distrus ulterior. 

Pe această cale pompierii vă recomandă respectarea  regulilor  pentru prevenirea accidentelor  cauzate de muniții neexplodate. Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ  sau  la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau  altor părţi componente; joaca copiilor cu  diferite  muniţii ca:  grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau  alte elemente pirotehnice. De asemenea, cetăţenii trebuie să ştie că este interzis ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

„Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă”, spune Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 12 =