Ioan Crina: „Cred că demersul liberalilor cade în derizoriu“

CRINA

Consilierii liberali au propus în ultima şedinţă oprdinară a Consiliului judeţean demiterea vicepreşedintelui Flavius Nedelcea. Potrivit liderului de grup, Mircea Teodorescu, PNL a iniţiat şi a tras un puternic semnal de alarmă referitor la situaţia de la Aquacaraş SA. „Nu înţelegem cum o societate care are monopol pe apă, are un preţ foarte ridicat la apă, accesează fonduri europene foarte semnificative, poate să fie într-o asemenea situaţie de dificultate financiară. În opinia noastră poate fi doar un management defectuos. Pentru acest motiv am solicitat demiterea domnului Nedelcea“, a ţinut să precizeze Mircea Teodorescu.

Ca şi în cazul celuilalt vicepreşedinte, proiectul iniţiat de liberali nu a avut nicio şansă să treacă, în condiţiile în care PSD+PMP+UNPR s-au abţinut de la vot. Mai mult de atât, social-democratul Ioan Crina i-a luat peste picior, insinuând că aceştia nu prea ştiu cu ce se mănâncă administraţia!

„Două legi sunt esenţiale în România: 393 şi 2015. Legea 393/2004, privind Statutul aleşilor locali, spune exact pentru ce motive poate fi demis un vicepreşedinte al Consiliului judeţean. Legea 2015/2001, a Administraţiei publice locale nu spune nimic în acest sens. Eu cred că, colegii noştri nu ar fi trebuit să-şi motiveze într-un fel acţiunea, fiindcă ea este una strict politică, nu are nicio treabă cu administraţia. Data trecută, când s-a încercat cu celălalt vicepreşedinte, Ionuţ Popovici, am zis tot la fel, o acţiune politică care încearcă să rupă pactul făcut între noi sub anumite înţelegeri subterane, să se obţină un anumit avantaj politic. De data asta, cred că demersul lor (al liberalilor, n.r.) cade în derizoriu. Cred că, să-l scoată din derizoriu ăsta, în şedinţa viitoare vor încerca demiterea dumneavoastră domnule preşedinte. Repet, n-ar nicio treabă cu administraţia, nici cu modul în care a fost pusă pe tapet această formă şi n-are nicio treabă cu motivele care au fost invocate. Majoritatea motivelor le pot desfiinţa minut cu minut“, a mărturisit liderul de grup PSD din Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Ioan Crina a recunoscut că nici lui nu-i convin în totalitate cum merg lucrurile la Aquacaraş şi cum arată drumurile judeţene, fiind convins că există soluţii pentru remedierea lor, însă nu a uitat să le reamintească liberalilor veva: „În 2016, şi Consiliul judeţean, şi Aquacaraş au fost conduse sută la sută de liberali. Atunci, Aquacaraş avea datorii de o sută şi ceva de milioane de lei, nu de 60 de milioane cum are acum, toate proiectele în 2016 erau blocate. Să-l învinovăţeşti pe vicepreşedintele Nedelcea de calitatea lucrărilor de drumuri judeţene e cel puţin hilară.“