Întâlnire pentru fonduri europene transfrontaliere alocate Caraș-Severinului

intalnire Romania - Serbia

Silvia Davidoiu, Ambasadorul României în Republica Serbia, a fost primită de președintele guvernului provincial al Provinciei Autonome Voivodina din Serbia, Igor Mirović. Vizita a avut ca scop consolidarea relațiilor bilaterale pentru a putea accesa fonduri europene transfrontaliere.

În cadrul discuțiilor au fost punctate oportunitățile de dezvoltare a relațiilor dintre cele două state și în mod deosebit a realizării de proiecte comune între județele Caraș-Severin, Timiș și Mehedinți din România și Voivodina (provincie situată de-a lungul frontierei dintre cele două state). Ambii interlocutori au subliniat importanța accesării fondurilor europene care vor fi disponibile în cadrul noului program IPA CBC România – Serbia (2021-2027). De asemenea, s-a discutat despre relevanța pentru ambele țări a proiectului de autostradă Timișoara-Pancevo și impactul său pozitiv asupra dezvoltării economice a întregii regiuni.

„Doamna ambasador a adus în discuție și reprezentarea comunității românești la nivelul provinciei, precum și dorința acestora de a realiza o serie de proiecte care să pună în valoare existența și contribuția lor istorică la pluritatea culturală a Voivodinei”, a transmis Ambasada României în Republica Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seven + eight =