Întâlnire la Reșița a partenerilor proiectului EMPAD

empad

Zilele acestea, la inițiativa Fundației Activity, la Reșița a avut loc prima întâlnire a proiectului EMPAD „Empowering adults from disadvantaged backgrounds to access a job“, fiind prezenți actori non-statali din România, Ungaria, Serbia și Italia angajați în următoarele obiective.

Obiectivul proiectului EMPAD este crearea unui nou program de instruire pentru personalul implicat în educația adulților și pentru ceilalți profesioniști care lucrează cu persoane cu probleme de sănătate mintală. Instruirea EMPAD oferă o orientare pentru serviciile de reabilitare bazate pe comunitate (CBR) și, în special, pentru metoda Clubhouse, care pune accent pe orientarea recuperării, oportunitățile de învățare și integrarea pe piața forței de muncă a persoanelor cu boli mintale.

Programul de instruire EMPAD se va desfășura ca program-pilot în cadrul proiectului, iar produsul de instruire final va fi oferit publicului european prin intermediul Bazei de date de instruire Comenius-Grundtvig. Proiectul va publica materiale de instruire pentru cursuri și va oferi pe Web materiale gratuite pentru învățământul la distanță. Adulții care au suferit de probleme de sănătate mintală participă la dezvoltarea și implementarea proiectului ca “experți prin experiență”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + five =