Pentru a zecea oară, Festivalul „Porțile Poeziei” transformă Reșița în capitala poeților

liubita raichici

Pentru a zecea oară, Festivalul „Porțile Poeziei” transformă Reșița în capitala poeților veniți din Tunisia, SUA, Japonia, Rusia, Croaţia, Italia, Polonia, Serbia, Muntenegru şi Republica Srpska. Directorul festivalului, poeta Liubiţa Raichici, spune că totul va depinde însă de evoluţia epidemiologică din aceste ţări, dar şi de cea din România în perioada festivalului, respectiv 21-25 septembrie 2021.

Programul din acest an se va derula, potrivit formatului obişnuit, cu meetinguri de poezie la Reşiţa, Oraviţa şi Moldova Nouă, în final fiind prevăzută şi o croazieră pe Dunăre. Și la această ediție, Grupul CEZ în România rămâne un partener fidel, alături fiind și Fundația Activity.

„Festivalul a fost gândit pe trei aspecte: să promoveze ce avem noi valoros, pentru că noi avem extrem de multe lucruri frumoase, noi ca ţară, noi ca Banat, noi ca Banatul de Munte, noi ca Reşiţa şi Caraş-Severin, înainte de toate avem monumente, judeţul este extraordinar de frumos, astfel că invitaţii noştri veneau fără să ştie foarte multe lucruri şi plecau cu o Românie frumoasă în inimă; de asemnea, festivalul vrea să promoveze şi poezia şi literatura, fiindcă în România şi în Caraş-Severin avem poeţi de nivel, cel puţin european, însă noi nu avem o promovare constantă şi permanentă, de aceea m-am gândit că promovarea de grup e cea mai bună promovare“, a declarat Liubița Raichici.

La finalul acestui eveniment va fi publicat și Caietul festivalului, în care lucrările poeților vor fi traduse în limbi de circulație internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × one =