Ministerul Investiţiilor vine cu detalii despre utilizarea cardurilor de energie

calorifere

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene prezintă Ghidul cardurilor de energie, destinat beneficiarilor de sprijin pentru plata facturilor la energie, care răspunde întrebărilor referitoare la acordarea celor două tranşe de câte 700 de lei, sprijin pentru plata facturilor la energie destinat categoriilor vulnerabile.

Beneficiarii pot să îl consulte pentru a afla care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a primi acasă cardul și cum se pot face plăți, pe site-ul ministerului.

Cardul de energie este un ajutor pentru plata facturilor, oferit de guvernul Nicolae Ciucă printr-un program de sprijin al categoriilor vulnerabile. Sprijinul anual are o valoare de 1.400 lei și se va distribui în două tranșe a câte 700 lei, în lunile februarie și septembrie, sub forma unor carduri tipărite pe suporte de hârtie.

Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, iar listele cu beneficiari vor fi întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Cu ajutorul acestor carduri pot fi achitate servicii de furnizare a electricității, a gazului, a agentului termic în sistem centralizat, dar și alte surse de încălzire, precum lemnele de foc, păcura ori peleții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 7 =