În Caraș-Severin sunt 7880 carnete de muncă neridicate de către titulari

carnet de munca

Printr-un comunicat sosit la redacție, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș Severin ne aduce la cunoștință în județul județul Caraș Severin se află, la ora actuală, 7880 carnete de muncă neridicate de către titulari și face un apel către aceștia să se prezinte la sediul instituţiei, situat în Municipiul Reșița, strada Traian Lalescu, nr. 22, pentru a intra în posesia lor.

Este vorba în mod special de cetățenii români care lucrează în străinătate și care, în perioada de vară, se întorc în țară în concediu, cu mențiunea că aceste carnete de muncă pot fi ridicate de către titulari de la ghișeul instituției, situat la parter, în programul de luni până joi, între orele 8,00 – 16,30 sau vineri, între orele 8,00-14,00.

Deținerea carnetului de muncă este importantă deoarece acesta este necesar pentru dovedirea vechimii în muncă dobândită până la data de 1 ianuarie 2011. Începând cu data de 1 ianuarie 2011, vechimea în muncă se operează electronic de către angajatori în Registrul general de evidență a salariaților, documentul care atestă activitatea desfăşurată în temeiul unui contract individual de muncă fiind adeverinţa eliberată de către angajator, în mod gratuit sau extrasul din Revisal eliberat de către inspectoratelele teritoriale de muncă, contra cost -20 lei/document.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș Severin mai precizează că instituția deţine doar carnetele de muncă ale salariaților care au activat la angajatorii cu capital integral privat și care au avut sediul social în judeţul Caraș Severin, înfiinţați după anul 1990. (Sursă foto: evz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 7 =