De Crăciun, jumătate din polițiștii cărășeni au trudit în stradă

CONTROL IARNA

Pentru siguranța comunității, polițiștii cărășeni au fost la datorie în număr mare. În cele trei zile de Crăciun, peste 360 de polițiști și aproape 30 de jandarmi au acționat pentru menținerea ordinii publice pe raza întregului județ.

Patrulele de ordine și siguranță publică au intervenit în ultimele 72 de ore la 124 de sesizări din partea cetățenilor, dintre care 89 primite prin SNUAU 112.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate peste 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 76.600 de lei și au fost confiscate bunuri, constând în produse alimentare și material lemnos.

„Pentru abaterile la regimul circulației pe drumurile publice polițiștii rutieri au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 57.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 14 permise de conducere, două pentru conducere sub influența alcoolului, trei pentru viteză excesivă, iar restul pentru alte abateri, și au retrase două certificate de înmatriculare.

În aceeași perioadă, au fost sesizate 34 de infracțiuni, dintre care cinci la regimul circulației rutiere.

În ceea ce privește accidentele rutiere, polițiștii au acționat în permanență pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare, în aceste zile fiind înregistrat un singur accident grav, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane“, se arată în comunicatul de presă al IPJ Caraș-Severin.

În perioada următoare, polițiștii cărășeni vor continua și vor intensifica acțiunile desfășurate pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în județ.