(PE) Cumplit și adevărat: PSD terorizează oamenii din județ!

Ioan Popa PNL

I-NI-MA-GI-NA-BIL! Este incredibil ce se întâmplă în județ în campania electorală pentru alegerile locale. Povestește Ioan Popa, primarul Reșiței:

„Am fost în campanie în județ. Am văzut câteva lucruri care mi-au lăsat în gust amar. Am fost la Cornereva, la Rusca, la Teregova, la Carașova, la Nermet, la Ocna de Fier ș.a.m.d. Am stat de vorbă la Cornereva cu oameni care au plâns, au plâns fizic, cu lacrimi! Am stat de vorbă cu un cetățean căruia i s-au otrăvit șapte vaci. I s-a otrăvit vacile, l-au amenințat! Sunt oameni care au fost amenințați că li se taie ajutoarele pentru persoanele cu handicap, aveau în familie persoane cu handicap în întreținere. Le spun PSD-iștii: ‘Domnule, vă tăiem, nu vă dăm subvențiile la agricultură, nu vă dăm nu știu ce adeverințe’”, a povestit Ioan Popa la o televiziune locală. Și a continuat:

„Domnule, ei vin aici (n.r. în studio), pe scaunul ăsta vin și stau, și vorbesc frumos. Inclusiv Silviu Hurduzeu. Ei spun: ‘Noi vrem să facem, noi suntem bine intenționați, Dunca ăsta e un scandalagiu. Domnule, hai să facem, hai să ne înțelegem, că noi suntem oameni cooperanți. Noi putem să facem lucruri, să construim.’

Dacă îi asculți, par îngeri. Dar, dacă te duci în sate și vezi ce presiuni fac astăzi, în 2024, pe persoane… oamenilor le este frică să iasă la o întâlnire, le este frică de primar, le este frică de ce li se poate întâmpla. Este absolut inexplicabil că la 35 de ani de la Revoluție oamenii se mai pot teme! Pentru cei din mediul urban – Caransebeș, Reșița, Lugoj ș.a.m.d. – pare ireal. Dar asta e realitatea.

Li se cere nu doar să fotografieze buletinul de vot, ci chiar să filmeze votarea, să împacheteze votul într-un anumit fel încât să știe al cui buletin de vot a fost.

Păi, asta, în primul rând, e ilegal. Trebuie să mergeți în teren să vedeți că oamenii nu iventează lucrurile astea. Este absolut inimaginabil, domnule! Sunt comunități mici. Eu am vorbit cu primarii, am vorbit cu Ioan Rusu, de la Ezeriș, zilele trecute. I-am zis sp ne lase în pace să ne facem o organizație. I-am spus: ‘Pentru Dumnezeu, ai fost 20 de ani liberal, ai plecat dincolo.’ Face presiuni pe oamenii din sat, îi amenință. Pricepeți că îi amenință?! A strigat către un om în stația PECO: ‘Ce cauți, mă, la mine în sat?’

Odată ce au luat cunoștință de aceste anomalii, primarul Reșiței împreună cu Romeo Dunca, președintele PNL al Consiliul Județean, nu pot sta cu mâinile în sân. Urmează zile grele pentru cei care încearcă să cumpere voturi sau pun presiune pe alegători prin metode ilegale. Toate dovezile în acest sens vor fi transmise la Parchet!

Ioan POPA

(Codul unic de identificare al mandatarului financiar coordonator: 21240015)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − five =