Iarnă fără patinoar la Caransebeş

patinoar 5

În această iarnă, Caransebeşul va rămâne fără patinoarul artificial care, în anii trecuţi, a fost instalat în Parcul Dragalina. Motivul ni l-a explicat primarul Felix Borcean, care a spus că, datorită preţului energiei electrice, o asemenea cheltuială nu se mai justifică.

„Noi, în fiecare an, închiriam un patinoar, al cărui preţ variază, în funcţie de model şi de mărime, între 30.000 şi 50.000 de euro. De acolo, toate costurile legate de curentul electric, care nu sunt foarte mici, cad în sarcina Primăriei, deci prezenţa unui patinoar în Caransebeş, pentru o lună, ne-ar costa probabil vreo 100.000 de euro. Sigur că o parte din bani s-ar recupera din închirierea patinelor, preţurile rămânând aceleaşi de la prima prezenţă a patinoarului, pentru că nu am mărit tarifele fiindcă am considerat că e o activitate la care trebuie să aibă acces toţi cei care îşi doresc, să nu fie, deci, preţuri prohibitive. Încasările sunt, însă, incomparabil mai mici decât cheltuielile, în condiţiile în care curentul s-a scumpit foarte mult. Am făcut şi un sondaj, nu am luat decizia chiar aşa, unilateral, şi cei mai mulţi au concluzionat că anul acesta nu ar trebui să fie patinoar. Eu am să încerc ca la anul să avem, să ne bucurăm de un patinoar, la fel cum aş vrea să ne bucurăm de un oraş mai luminat”, a spus primarul municipiului.

În această ultimă privinţă, edilul a precizat că, anul acesta, municipalitatea face economie şi la luminile de sărbători, oraşul nu va fi foarte luminat, considerând că, în trecut, s-a exagerat puţin în acest sens. Vor fi, totuşi, câteva puncte de atracţie – piaţa din faţa primăriei, zona pietonală din centrul civic, Parcul Teiuş şi, de asemenea, la Jupa un brad luminos.

În plus, a mai spus Felix Borcean, administraţia locală a renunţat la multe corpuri de iluminat din oraş, trecându-se la iluminatul pe LED, iar în primărie căldura se opreşte la ora 14, fiind pornită în dimineaţa următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − seven =