Încă o şedinţă de Consiliu local ratată, la Caransebeş

CONSILIERI IULIE 2019

După ce consilierii liberali au părăsit şedinţa ordinară de luni după-amiază,  primarul Felix Borcean şi consilierii PSD au anunţat o nouă şedinţă, de data aceasta extraordinară, pentru marţi dimineaţă. Deşi la ora stabilită liberalii erau în formulă aproape completă, de nouă, iar social-democraţii în număr de opt, secretarul Primăriei, Ana Bratu, a anunţat că, cu toate că s-au întrunit comisiile de specialitate şi au fost avizate proiectele, nu există ordine de zi, deoarece Felix Borcean nu a semnat convocatorul pentru această şedinţă.

Motivul invocat de primar a fost acela că de pe ordinea de zi a şedinţei precedente, din 22 iulie, s-au scos câteva puncte, respectiv acelea care, conform Anei Bratu, nu aveau caracter de urgenţă, aşa că, după doar cinci minute, edilul Caransebeşului a părăsit Aula „1 Decembrie 1918”, declarând că, în aceste condiţii, şedinţa nu mai are rost.

După alte câteva minute în care au purtat discuţii cu colegii lor de la PNL, s-au retras şi consilierii social-democraţi. Rămaşi singuri în sală, liberalii au vrut să convoace ei o nouă şedinţă extraordinară, peste o oră, aşa cum intenţionaseră cu o zi înainte social-democraţii, dar, ca şi aceştia, în cele din urmă au renunţat când au înţeles că aceasta nu se poate ţine din cauza lipsei de cvorum, adică de jumătate plus unu dintre consilieri, numărul necesar fiind de zece, în timp ce ei erau doar nouă.