Hala Minda, una dintre clădirile emblematice pentru istoria industrială a Reșiței, găzduiește experiența ReMetal

hala minda e1638782923319

Hala Minda găzduiește, începând de astăzi, experiența ReMetal Reșița 2021, un proiect pilot al Primăriei Reșița de revitalizare a zonei prin reconversia acesteia într-un centru de excelență pentru prelucrarea metalului.

În contextul aniversării a 250 de ani de foc nestins, de la ora 14.00 reșițenii vor putea vizita cele șase lucrări monumentale expuse în fața halei, într-un parc de sculptură curatoriat de către Fundatia Triade. Mai exact este vorba despre „Mâinile„ sculptorului Doru Covrig și „Răsăritul soarelui„ de Ingo Glass, realizate la Plastomet SA, urmează „Trigona„ lui Constantin Flondor și „Împlinirea“ lui Peter Jecza, construită la PAB Arad,. Brâiele“ lui Roman Cotoșman finalizate la Spaleck SA și „David si Goliat“ în viziunea lui Aurel Vlad finalizate de Jecza SRL.

Proiectul reprezintă o continuare a tradiției orașului – deschiderea pentru inovare industrială, cu o punere în practică la nivel contemporan, Hala Minda fiind un prim exemplu în care regenerarea urbană se dezvoltă în jurul și prin industrii creative. Evenimentul face parte din proiectul CINEMA „Industrii creative pentru noile economii urbane” urmărește cele mai bune soluții pentru revitalizarea obiectivelor de patrimoniu.

Potrivit celor de ADR Vest, Hala Minda poate să devină, prin investiții din fonduri europene, un centru de creație și de expoziție pentru lucrări în metal, să găzduiască evenimente și să aducă împreună sculptori din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 3 =