Zona Mociur intră în reabilitare, contractul pentru refacerea cartierului a fost semnat de Primăria Reșița cu ADR Vest

Zona Mociur intră în reabilitare, contractul pentru refacerea cartierului a fost semnat de Primăria Reșița cu ADR Vest

Locuitorii cartierului Mociur din Reșița vor beneficia de infrastructură nouă și de o mai bună conectare cu celelalte zone din oraș, printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Ieri a fost semnat contractul ”Reabilitarea drumurilor de acces rutier spre ZUM Mociur, pentru a crește accesibilizarea spre/dinspre cartier.” Aproximativ 1.600 metri pătrați din trama stradală vor fi reamenajați pe străzile Mociur tronson I, II și III, Barbu Lăutaru, Grigore Alecsandrescu, prin reabilitarea zonei rutiere şi pietonale (lungimea totală a trotuarelor proiectate este de 417 m).

„În plus, vor fi montate marcaje longitudinale şi indicatoare de circulație, va fi asigurat accesul către proprietăți şi vor fi realizate locuri de parcare. Pe aceleași străzi, va fi reabilitată infrastructura de utilități publice, pe o lungime de aproximativ 1.400 metri, prin realizarea iluminatului stradal (57 stâlpi noi/corpuri înlocuite) și realizarea sistemului de preluare și evacuare a apelor pluviale pe aproximativ 646 metri; Valoarea contractului este de aproximativ 3,9 milioane lei, dintre care peste trei milioane lei – bani nerambursabili“, spun cei de la ADR Vest.

Durata de implementare este de 18 luni. Obiectivul general al proiectului este „ Reabilitarea drumurilor de acces rutier spre zona urbană marginalizată (ZUM) Mociur, pentru a creşte accesibilizarea spre/dinspre cartier în vederea interconectării ZUM Mociur cu celelalte zone ale Municipiului”, iar beneficiarul este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Reșița. Proiectul face parte din Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − five =