ADR Vest promovează producătorii locali din Caraş-Severin

49717387 1241011556036988 6043501567997378560 n e1652256154324

Producătorii de miere şi floare de şofran din Caraş-Severin au optat deja pentru noua platformă lansată recent de ADR Vest pentru promovarea produselor lor. Platforma „Arome proprii” a fost realizată ca o inițiativă pilot în cadrul proiectului „NICHE – Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar”, care își propune crearea de ecosisteme favorabile inovării în sectorul alimentar în șapte regiuni europene.

Producătorii locali din județele Caraş-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara beneficiază astfel de spații virtuale unde își pot prezenta produsele – legume, fructe, miere și produse apicole, cereale și produse din cereale, ouă, carne și produse din carne, lapte și brânzeturi artizanale, uleiuri, gemuri și dulcețuri realizate după rețete tradiționale sau prin noi procedee, din fructe și legume cultivate în regiune, ceaiuri, mirodenii etc. Până acum aproape 30 de producători au ales această metădă de promovare, iar lista este deschisă.

NICHE – Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar este o inițiativă a ADR Vest, finanțată în cadrul Programului Interreg Europe, care își propune crearea de ecosisteme favorabile inovării în sectorul agroalimentar în şapte regiuni europene.

Scopul iniţiativei este de a crește numărul produselor locale disponibile în zonele urbane din Regiunea Vest, dezvoltarea unei culturi de consum responsabil, local și sezonier. De asemenea, se doreşte creșterea numărului de restaurante, hoteluri, magazine specializate, operatori culturali care să promoveze și să folosească produse locale şi dezvoltarea rețelei de actori ai lanțului valoric alimentar și intensificarea cooperării dintre aceștia.