Gorzo lansează la Reşiţa catalogul „Picturi cu vârf și îndesat”

gorzo

Vineri, 8 iulie, ora 17.00, Muzeul Banatului Montan va fi gazda lansării catalogului „Picturi cu vârf și îndesat”, de Dumitru Gorzo. „Picturi cu vârf și îndesat” constituie intervenția-instalație a lui Gorzo, de aproximativ două sute cincizeci de lucrări, asupra Magazinului Universal din Reșița, plus expunerea la Muzeul Banatului Montan a unor lucrări iconice din cicluri anterioare.

Prin nuanța subversivă a gestului său, actul artistic estetizant asupra spațiului are și o altă dimensiune, mult mai amplă: aceea de restabilire a relației dintre comunitate și magazin, un vechi reper dezafectat de peste douăzeci de ani. Ocuparea acestui spațiu este un gest care are drept efect redarea fostului magazin locuitorilor orașului, din două perspective: prin alocarea funcției de galerie acestuia, atunci când lucrările sunt privite din interior; și prin alocarea funcției de obiect în spațiul orașului, atunci când magazinul e privit din exterior, redevenind prezent și angajând comunitatea.

Invitați alături de Dumitru Gorzo sunt Alex Radu și Dorinel Hotnogu – moderator, precum și Livia Magina – manager al Muzeului Banatului Montan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =