Bogdan Piperiu s-a întors acasă cu o nouă expoziţie personală, de excepţie!

BOGDAN PIPERIU5

Un eveniment cu totul deosebit a fost marcat în această săptămână la Reşiţa, prin  vernisajul expoziției de pictură & video art a lui Bogdan Piperiu, în organizarea Metarsis, în colaborare cu Muzeul Banatului Montan şi Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Românu“. Practic, expoziţia a dat startul celei de-a VI-a ediții  a Festivalului Internațional „Sabin Păutza”. Momentul artistic nu a fost ales întâmplător, ştiut fiind faptul că Bogdan Piperiu, care trăieşte în Germania, este nepotul muzicianului Sabin Păutza.

Expoziţia deschisă la Muzeul Banatului Montan reprezintă o premieră, cuprinzând 42 de lucrări. Unele dintre ele sunt realizate în ulei pe pânză, altele în tehnica colajului, dar sunt şi lucrări inovatoare, chiar şi pentru pictor.

Despre expoziţie şi lucrări ne-a vorbit Bogdan Piperiu, pe de-o parte fericit de faptul că vernisajul coincide cu un astfel de eveniment, iar pe de altă parte bucuros de numărul mare de participanţi – pictori, oameni de cultură, prieteni, familie – care au ţinut să-i fie aproape.

„Vorbind despre temă, tratez ceva oarecum aflat la graniţa concretului cu imaginarul, pentru că sunt nişte peisaje interpretate «descompuse şi recompuse» prin filtrul meu şi percepţia pe care o am . Este foarte greu să vii acasă şi expui, în special ceva nou. De când sunt plecat este cea de-a patra expoziţie personală, dar la aşa nivel şi la aşa volum de lucrări şi ca amploare consider expoziţia de faţă cea de vârf din cariera mea artistică. O consider ca fiind cea mai unitară şi, conceptual vorbind, cea mai bine legată. Fiecare lucrare transmite în parte o altă vibraţie, însă ca ansamblu este gândită ca o singură piesă. E un singur concept, o singură lucrare împărţită în 42 de părţi şi sper să transmită o mică parte din vibraţia pe care eu am investit-o“, ne-a mărturisit Bogdan Piperiu.

Invitați special: dr. filolog Ada. D. Cruceanu- critic de artă, Ion Bobeică – președintele Filialei din Reșița a Uniunii Artiștilor Plastici din România

Expoziția care va rămâne deschisă până în data de 25 mai, urmând ca apoi să  fie prezentată la Moeringen, în luna iunie, şi la Stuttgart, în februarie anul viitor.