Primarii din orașele reședință de județ din vestul țării s-au întâlnit cu reprezentanți ai Comisiei Europene

11 DECEMBRIE 2019

O delegație a Comisiei Europene s-a întâlnit miercuri, 10 decembrie, la Timișoara, cu primarii orașelor reședință de județ din Regiunea de Dezvoltare Vest.

Discuțiile au vizat proiectele de dezvoltare urbană cu finanţare europeană, aflate în derulare, dar şi intenţiile de investiţii pentru 2021-2027 şi propuneri de intervenţii în contextul începerii activităţii de planificare pentru perioada următoare. Au fost abordate și discuții referitoare la nevoile Regiunii Vest şi specificul fiecărui judeţ, la investiţii, infrastructură, mobilitate urbană şi, nu în ultimul rând, despre Timişoara, capitală culturală europeană.

„Am participat astăzi, alături de restul primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ din Regiune Vest la o întâlnire cu Vittoria Alliata di Villafranca, director în cadrul Comisiei Europene, responsabilă de implementarea fondurilor structurale şi de investiţii europene în România și Gabriel Friptu, director general adjunct în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.
Am discutat despre proiectele pe care le avem în derulare, dar şi despre oportunitățile de dezvoltare prin investiţii din fonduri europene pentru perioada de programare 2021-2027“, a ținut să ne spună primarul Reșiței, Ioan Popa.

Director în cadrul DG Regio – Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană, Vittoria Alliata di Villafranca este responsabilă de implementarea fondurilor structurale şi de investiţii europene în Bulgaria, Croaţia, Ungaria, România şi Slovenia.