Gheorghe Jurma şi Erwin Josef Ţigla au primit Trofeul UZPR 2018 pentru „Monumentele Mihai Eminescu”

ECHO 8 2019 2019.06.19. UZPR 90 15

Miercuri, 19 iunie 2019, a avut loc Gala festivă de acordare a Trofeelor pentru anul 2018 al UZPR , în studioul 2 al Televiziunii publice – TVR, o coproducție TVR 3 – UZPR, devenită tradiție după doi ani de parteneriat. Cu acest prilej, reșițenii Gheorghe Jurma și Erwin Josef Țigla au primit Trofeul UZPR 2018 pentru cartea-album „Monumentele Mihai Eminescu”, apărută sub egida Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița și a Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și dedicată Centenarului României Mari (1918 – 2018). Cea care a ținut Laudatio asupra celor doi nu a fost nimeni alta decât cunoscuta poetă și traducătoare Nora Iuga, o prietenă sinceră a celor doi premiați.

Concursul profesional a înregistrat un număr record de înscrieri, aproape 100 de participanți pentru domeniile on line, presa scrisă, revistele și cărțile de publicistică, sau producțiile de radio și televiziune. Juriile constituite din personalități marcante ale jurnalismului, oameni de cultură, pentru fiecare secțiune, au depus eforturi considerabile, pentru a selecta cele mai reprezentative lucrări, sub genericul  competiției „Tot ce-i românesc nu piere!”, o misiune dificilă și solicitantă, dar încheiată cu întreaga responsabilitate a rigorii asumate.

Evenimentul care va fi difuzat în programele televiziunii publice începând cu data de 6 iulie 2019, a fost moderat de cunoscutul prezentator TVR Mihai Constantin, la debutul Galei adresându-se invitaților președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan.