Furnizorii de servicii medicale au termen până la finalul lunii să încheie contractele cu Casa de Asigurări Caraș-Severin

servicii medicale

Procesul de contractare pe toate domeniile de asistenţă medicală se desfăşoară în luna iulie 2021, data limită de finalizare a procesului de contractare fiind 31 iulie 2021.

„În cazul în care furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive transmit cererile de contractare însoţite de documentele prevăzute în actele normative în vigoare, la alte termene decât cele stabilite şi comunicate de către CAS Caraş Severin, şi nu participă la negocierea şi încheierea contractelor în termenele stabilite de către aceasta, furnizorii respectivi nu vor mai desfăşura activitate în sistemul de asigurări de sănătate, până la termenul următor de contractare, cu excepţia situaţiilor ce constituie cazuri de forţă majoră, confirmate de autoritatea publică competentă, potrivit legii, şi notificate de îndată casei de asigurări de sănătate, respectiv Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate“, a precizat ec. Mirela Zeman, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

Documentele necesare încheierii contractelor, termenele limită pentru depunere a documentelor precum şi calendarul de activiţăti specifice procesului de contractare vor fi afişate pe pagina web a Casei de Asigurări de Sănătate Caraş Severin ( www.cnas.ro/cjas-cs)  şi la sediul instituţiei.

„Sunt câteva premiere care vin odată cu aceste acte normative, care vin atât în sprijinul asiguraților, cât și al partenerilor noștri, furnizorii. Pe de o parte, pentru a asigura accesul prioritar al pacienților la servicii de spitalizare în sistemul public, a fost aprobată plafonarea creșterii potențiale a numărului de paturi contractate de casele de asigurări cu spitalele private. Pe de alta, contribuția personală reprezintă diferența dintre tariful decontat de casa de asigurări de sănătate și tariful practicat de spitalul privat. La cerere, pacientul va primi la un cost estimativ al serviciilor de spitalizare. Oferta va fi valabilă un număr de zile, astfel încât pacientul să poată solicita și obține și alte oferte de la alte spitale, pentru a putea să opteze pentru cea care îl avantajează“, a adăugat Zeman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 1 =