Fortuna, prea tare pentru Banat Girls. Reşiţencele debutează cu o înfrângere în Liga I

ACS Banat Girls a avut parte de un duş rece, chiar la debutul pe prima scenă a fotbalului feminin românesc. Prima etapă a sezonului a adus la Reşiţa redutabila formaţie Fortuna Becicherecu Mic, ocupanta locului trei în sezonul trecut, şi una dintre principalele pretendente la titlu în actualul campionat. Diferenţa de valoare şi de experienţă a fost evidentă pe tot parcursul meciului, cu atât mai mult cu cât echipei reşiţene i-au lipsit cinci jucătoare, depistate pozitiv la ultimul test COVID-19.

Pe sinteticul din Valea Domanului, Fortuna a dominat clar, dar s-a desprins greu pe tabelă. Scorul a fost deschis în minutul 10 chiar de bocşeanca Laura Rus, noua jucătoare a Fortunei. Defensiva gazdelor a rezistat apoi până în minutul 70, când Colesnicenco a făcut 2-0. În ultima parte a întâlnirii, reşiţencele au căzut fizic şi psihic, iar Fortuna a mai punctat de trei ori, prin Neacşu (min. 77), Jivan (min. 87), şi Rus (min. 90+2). ACS Banat Girls – ACS Fortuna Becicherecu Mic, scor final 0-5. O victorie meritată a formaţiei-oaspete, a recunoscut în final antrenorul reşiţean Daniel Amariei.

“Am întâlnit o echipă foarte puternică, una dintre candidatele la câştigarea titlului. Fortuna a dominat tot jocul, cred că la noi s-a simţit foarte mult absenţa celor cinci fete testate pozitiv săptămâna aceasta. Mi-aş fi dorit ca la debutul în Liga I să fi reuşit un rezultat pozitiv, şi aş fi vrut ca toate fetele să fie prezente, pentru că ştiu cât de mult şi-au dorit şi au tras la antrenamente în ultimele 7 săptămâni. Ţin să-mi felicit fetele, multe au evoluat pe posturi pe care n-au mai jucat, dar nu ne-am dat bătuţi. Am intrat cu 0-1 la pauză, şi îmi pare foarte rău că în ultimele 10 minute am luat trei goluri pe fond de oboseală. Din păcate, scorul a luat amploare din acest motiv. Felicit echipa oaspete, o felicit şi pe Laura Rus pentru joc, se vede că are calitate. Dorim Fortunei mult succes în continuare”, a spus Daniel Amariei.

La rândul său, Daniel Surdu, preşedintele ACS Banat Girls, a recunoscut superioritatea Fortunei, dar şi-a exprimat convingerea că echipa sa va trece cu bine peste momentul greu.

“În primul rând, ne-au luat prin surprindere rezultatele de la testul COVID, în urma căruia am rămas fără cinci jucătoare. Trei dintre ele ar fi fost titulare la acest meci. Oboseala şi-a spus cuvântul, şi n-am mai putut face schimbări. A fost un meci deosebit de greu, contra uneia dintre cele mai puternice formaţii din fotbalul feminin românesc. Fortuna Becicherecu Mic a investit foarte mult şi se vede acest lucru. Cred că înfrângerea nu le va dărâma psihic pe fetele noastre, şi vom face tot ce putem ca să le ajutăm să treacă peste acest eşec”, a declarat Daniel Surdu.

Antrenorul Fortunei, Sorin Brîndescu, s-a arătat mulţumit de jocul elevelor sale şi de scorul înregistrat pe tabelă: “Pentru prima etapă de campionat, pe care am aşteptat-o foarte mult timp – după cum ştiţi, s-a tot schimbat data de start – pot spune că sunt mulţumit. Noi am făcut o pregătire foarte bună, şi eram nerăbdători să începem. Cred că ne-am comportat destul de bine, ştiam că întâlnim o nou-promovată foarte ambiţioasă, dar cred că am controlat jocul de la un capăt la altul, şi nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei. Am ratat totuşi foarte mult, mai trebuie să lucrăm la finalizare. Cu această ocazie, chiar felicit portarul Reşiţei, care cred că este poate cel mai bun portar din Liga I”, a spus principalul Fortunei.

Autoare a unei duble în meciul cu prietenele de la ACS Banat Girls, Laura Rus a precizat că şi-a făcut doar datoria în teren: “În primul rând, este un sentiment destul de ciudat, pentru că, aşa cum am spus mereu, Banat Girls este echipa mea de suflet. Am fost mereu alături de fete, am şi o relaţie specială de prietenie cu Daniel Amariei, dar astăzi am fost adversare în teren şi a trebuit să-mi fac treaba. Sunt foarte bucuroasă pentru cele trei puncte. Fiind primul meci după atâtea luni, cred că am făcut un joc destul de bun, am respectat ceea ce ne-a cerut antrenorul, şi suntem mulţumite”, a spus Laura Rus.

Peste o săptămână, în etapa a doua a Ligii I feminine, ACS Banat Girls va juca în deplasare, la Vasas Femina Odorhei, iar Fortuna Becicherecu Mic va primi acasă replica formaţiei ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =