Dezastru în Valea Domanului! CSM Reşiţa – Petrolul Ploieşti 0-4

Mult-aşteptatul debut al CSM-ului în noul sezon al Ligii secunde s-a produs astăzi, sub ochii celor mai pătimaşi suporteri, care şi-au încurajat favoriţii, nu din tribune, ci de pe dealul din spatele tribunei a doua. Rosso-nerii au început în forţă meciul cu Petrolul, primele 15 minute consemnând o clară dominare a gazdelor, care şi-au creat şi câteva ocazii bune la poarta prahoveană. Din păcate, forcing-ul Reşiţei a rămas fără rezultat, iar Petrolul a replicat tăios, stricând bucuria suporterilor locali. Până la pauză, prahovenii au marcat de două ori: în minutul 36, Ekollo a trimis cu capul din 6 metri direct pe goalkeeperul Cobrea, care a greşit grav, scăpând mingea în poartă. Minutul 41 a adus şi golul doi al Petrolului, marcat de Bratu, care a pătruns prea uşor în careu şi a stabilit scorul pauzei: CSM Reşiţa – Petrolul 0-2. Iar înfrângerea care se contura s-a transformat într-un dezastru în debutul părţii a doua.

Golul trei a fost înscris în minutul 50 de Vajushi, la o fază care a păcălit defensiva reşiţeană, iar cea de-a patra reuşită a Petrolului a venit două minute mai târziu, după o cursă solitară şi o finalizare spectaculoasă a lui Roige. În minutul 73, CSM Reşiţa a avut şansa golului de onoare, dintr-un penalty obţinut de Buş, dar Astafei, în ton cu evoluţia generală a gazdelor, a ratat lovitura de pedeapsă. Până la final, tabela nu s-a mai modificat, iar Petrolul a obţinut un succes clar, cu scorul de 4-0. Evident, la final, antrenorul oaspeţilor, Viorel Moldovan, s-a arătat mulţumit de prestaţia elevilor săi.

“Am suferit o înfrângere injustă în prima etapă, încă nu am digerat-o, ca să spun aşa, dar acel meci cu Farul este deja istorie, important pentru noi a fost ca astăzi să câştigăm, şi am făcut-o de o manieră categorică. Cam asta este echipa şi jocul pe care mi-l doresc. Sunt convins că vom prinde încredere, uşor-uşor vom regla lucrurile şi din punct de vedere tehnico-tactic. Mă refer la relaţiile de joc, la omogenitatea echipei, pentru că avem foarte mulţi jucători noi. Important era să câştigăm şi să luăm trei puncte astăzi, ca să putem construi pe o bază bună din punct de vedere mental. Mă bucur pentru băieţi, au reacţionat excelent, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să nu ne entuziasmăm prea tare, chiar dacă am practicat un joc consistent astăzi. Drumul este lung, trebuie să rămânem echilibraţi şi să strângem puncte pentru a accede în play-off”, a spus Viorel Moldovan.

Fotbalistul reşiţean Cristi Danci şi-a exprimat regretul pentru debutul cu stângul. “Cu siguranţă nu e debutul pe care ni-l doream. Am aşteptat foarte mult să începem campionatul, ne doream să-l începem bine. Prima etapă am stat, ardeam de nerăbdare să debutăm, dar din păcate am început cu stângul. Aşa e la fotbal, putem repara săptămâna viitoare ceea ce am stricat astăzi. Cu toate că şi astăzi am început foarte bine jocul, până în minutul 10 am avut două-trei situaţii clare de a marca. Ei, la prima situaţie au dat gol. Aici cred că s-a făcut diferenţa. După aceea, lor le-a ieşit totul, iar nouă ne-a mers tot mai rău. Am căzut un pic după primul lor gol, venit la o minge aruncată în spatele nostru în diagonală şi o nesincronizare. Am fost un pic demoralizaţi, ei au profitat şi au venit peste noi, iar la o minge asemănătoare, tot aruncată în spate, au reuşit să facă 2-0. De aici, era foarte greu să mai revenim, cu toate că la pauză vorbisem şi ne doream să intrăm bine. Cu un gol reintram în joc şi mergeam peste ei, dar a venit acea fază, cu minge pierdută, contraatac… asta este. Nu pot spune că ne-au surprins, ştiam că joacă bine pe contraatac, că fac foarte bine tranziţia, dar, din păcate, n-am reuşit să-i oprim.”

Dezamăgit s-a arătat şi antrenorul Alex Pelici, care a cerut scuze suporterilor pentru debutul mult sub aşteptări.

“Am început jocul bine, cred că în primele minute am avut două-trei ocazii clare de a marca. Din păcate, nu le-am fructificat şi, încet-încet, Petrolul a pus stăpânire pe joc. Am primit goluri pe greşeli elementare şi de neacceptat la acest nivel. E o înfrângere ruşinoasă, cer scuze celor care au venit astăzi alături de noi şi care cred în noi. Îmi pare rău, dar trebuie să mergem înainte şi să încercăm să recuperăm la Bacău punctele pierdute. E un prim meci, sunt multe lucruri de pus la punct, dar în primul rând trebuie să jucăm cu determinare şi ambiţie şi să nu cedăm. Pentru că dacă cedăm, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat astăzi. Trebuie să luptăm până la ultima picătură de energie, asta e clar. Greşeli se întâmplă, noi nu am profitat de ele, pentru că până în minutul 10 am fi putut avea lejer un avantaj de două-trei goluri. Dar fotbalul se joacă pe goluri, iar ei ne-au prins şi au marcat. Prea multe lucruri nu sunt de spus, e ruşinos, din păcate”, a declarat principalul rosso-nerilor.

În etapa viitoare, pe 12 septembrie, CSM Reşiţa va evolua în deplasare la CS Aerostar Bacău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =