Florian Daniel Dumbravă, „liderul” hoţilor din Bihor, arestat preventiv! Ce trecut penal are acesta

Florian Daniel Dumbravă, "liderul” hoţilor din Bihor, arestat preventiv! Ce trecut penal are acesta

Deja un cunoscut al organelor de cercetare penală, Florian Daniel Dumbravă, în vârstă de 37 de ani, din localitatea Iaz, comuna Obreja, județul Caraș-Severin, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistrații Judecătoriei Oradea, fiind considerat de către oamenii legii drept ”liderul” grupării de hoţi din Bihor.

Inițial, acesta fusese reținut pentru 24 de ore de către procurorii PJ Oradea pentru acuzația de furt calificat în formă continuată (11 acte materiale). Mai exact, Dumbravă ar fi intrat în noaptea de 17-18 mai 2020 în 11 case în construcție din localitatea Sântandrei, de unde ar fi furat mai multe scule și aparatură de construcții pe care, ulterior, le-ar fi vândut în Caransebeș și împrejurimi. Valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ 30.000 de lei, prejudiciu care a putut fi recuperat doar în proporție de 70% de către oamenii legii.

Judecătoria Oradea a respins cererea lui Florian Dumbravă de a fi arestat la domiciliu sau de a primi doar control judiciar, dar sentința poate fi contestată la Tribunalul Bihor, contestație depusă deja de către Dumbravă.

Un alt bărbat din Iaz, de 42 de ani, a fost și el reținut pentru 24 de ore de către procurori după ce ar fi cumpărat mai multe obiecte furate de la Dumbravă, chiar dacă știa caracterul ilicit al acestora. Ulterior, procurorii n-au mai cerut arestarea lui, cel mai probabil acesta colaborând cu anchetatorii.

Pe 26 mai 2020, mascații de la IPJ Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, au descins în patru locații din județul Caraş-Severin, două situate în municipiul Caransebeș și două în proximitatea acestuia, mai exact în localitatea Iaz.

În ceea ce îl privește pe Florian Dumbravă, procurorii îl mai suspectează și de alte furturi care ar fi fost săvârșite pe raza județelor Sibiu și Bihor. Florian Daniel Dumbravă nu este, însă, la primul contact cu legea penală, el mai fiind arestat preventiv pe 8 decembrie 2018 de către Judecătoria Târgu-Jiu după ce, împreună cu Claudiu Florin Ciorogariu, ar fi săvârșit 10 acte materiale de furt calificat în județul Gorj. Din păcate, după această perioadă, Dumbravă a rămas doar cu cele aproape 4 luni de arest preventiv și arest la domiciliu, nemaifăcând pușcărie după ce a semnat cu procurorii PJ Târgu-Jiu un acord de recunoaștere a vinovăției, acord încuviințat de Judecătoria Târgu-Jiu, ”ca urmare a împăcării părților”, instanța stabilind că ”încetează procesul penal față de Florian Daniel Dumbravă”.

Chiar și după aceste experiențe, acesta ajunge din nou pe mâna procurorilor după ce este acuzat că nu a respectat regimul materialelor explozive. Dar și de această dată, la 17 octombrie 2019, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin cere, și instanța aprobă, ordonanța dispusă de procurori prin care se decidea că ”se renunță la urmărirea penală față de Florian Daniel Dumbravă”.