Om de afaceri, trimis în judecată alături de doi poliţişti, sub acuzaţia de proxenetism

Om de afaceri, trimis în judecată alături de doi poliţişti, sub acuzaţia de proxenetism

Un om de afaceri din Reșița, agent imobiliar, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara într-un dosar în care mai sunt cercetați doi polițiști, pentru abuz în serviciu și proxenetism.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Hunedoara au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul, dispunând trimiterea în judecată a trei inculpaţi: doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Hunedoara, pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi abuz în serviciu, și un agent imobiliar din Reșița.

În cursul anului 2019, ofiţerii DGA Hunedoara au fost delegaţi să efectueze cercetări cu privire la suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de proxenetism de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Deva. Din cercetări s-a stabilit că acesta, beneficiind de sprijinul unor persoane fără calitate specială şi utilizând metoda „loverboy”, a racolat mai multe tinere pe care, ulterior, le-a determinat să se prostitueze.

În această cauză, s-au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe 10 martie 2020, dar au fost percheziționate și sediile unor societăţi comerciale pentru alcătuirea probatoriului, cu sprijinul ofițerilor DGA Alba şi DGA Caraş-Severin, în urma cărora reprezentantul legal al unei societăţi comerciale din Reșița, Provista SRL, a fost de asemenea ”trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de proxenetism”, transmit anchetatorii.

Pe toată durata urmăririi penale, faţă de poliţistul suspect de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism a fost luată, de către instanţa de judecată, măsura arestării preventive pentru 30 de zile, şi apoi măsura arestului la domiciliu. Agentul imobiliar din Reșița este cercetat de către Judecătoria Deva în stare de libertate.