Felix Borcean, inculpat într-un dosar cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş

Felix Borcean, inculpat într-un dosar cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş

Deşi au fost de răsunet în Caraş-Severin, nu descinderile făcute împreună cu DGA la Primăria Caransebeş i-au adus inculparea primarului Felix Borcean, ci un dosar similar oarecum cu cel al primarului Ioan Borduz de la Fârliug.

Atât doar că, spre deosebire de cazul de la Fârliug, lucrarea cercetată de către procurori nu are finanţare de la Uniunea Europeană, ci din Bugetul Primăriei Caransebeş. Procurorii cercetează modul în care a fost pavată curtea Sinagogii iudaice de pe Calea Severinului din Caransebeş, locaş de cult care, spun aceştia, nu ar aparţine municipalităţii, dar unde Primăria Caransebeş ar fi efectuat lucrările de pavare a curţii.

Mai mult, se pare că, pentru întocmirea actelor justificative, s-ar fi invocat pavarea unei străzi din municipiu.

„Vă pot confirma că primarul Felix Borcean are calitatea de inculpat în acest dosar, de altfel acesta a şi făcut declaraţii publice cu privire la calitatea sa din dosar, iar faptele sunt reţinute că s-au săvârşit aşa cum a şi declarat”, ne-a transmis Maria Colţan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

„Mi s-a adus la cunoştinţă că am avut calitatea de martor, de suspect, acum de inculpat, a declarat primarul Caransebeşului pentru expressdebanat.ro. Mi se reproşează că l-aş fi instigat pe domnul Ştefan (şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, la acea dată – n.r.) la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual. Fără să mi se aducă la cunoştinţă în vreun fel, am constatat că mi-a fost instituită şi o poprire pe cont, de 20.000 de lei, care să acopere presupusul prejudiciu. Eu nu mă consider vinovat de ceva, dar mi-am angajat un avocat şi vom demonstra împreună acest lucru în instanţă dacă va fi cazul”, a mai spus Borcean.

Trebuie reţinut că şi în dosarul angajărilor instrumentat cu DGA, acelaşi Ion Gheorghe Ştefan era preşedintele comisiei de examinare, şi surse din cadrul anchetatorilor au declarat la acea vreme jurnaliştilor că ar fi existat o întâlnire între cei doi în Pipirig pentru ca acesta „să nu facă probleme”. În dimineaţa examenului pentru postul de şef al Pieţei Gugulanilor şi pentru cel de preşedinte al CSM Caransebeş, Ion Gheorghe Ştefan s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal din Caransebeş pentru că avea probleme de sănătate, fiind înlocuit din comisie.