Finanţare pentru digitalizarea spitalului din Caransebeș

digitalizare spital

Proiectul depus vara trecută de Spitalul Municipal de Urgență, în parteneriat cu Primăria Caransebeș, sub titulatura de „Digitalizarea activității Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR, după cum a informat recent secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete. Astfel, în perioada imediat următoare se va demara procedura pentru semnarea contractului de finanțare.

„Încă o dată demonstrăm că ne preocupă îmbunătățirea serviciilor oferite de spital. Zilele trecute ne-a fost aprobată o altă cerere de finanțare pentru aparatură medicală și reparații pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, în valoare de 6 milioane de lei, sprijinul venind de la ministrul Sorin Grindeanu și de la secretarul de stat de la Sănătate, Alexandru Rogobete”, a declarat primarul Felix Borcean.

Proiectul are o valoare de aproape 3 milioane de lei și presupune digitalizarea spitalului din Caransebeș, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații și echipamente conexe, inclusiv licențe), migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltare de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 11 =