ADR Vest oferă finanţare pentru digitalizarea afacerii

digitalizare

Începând cu perioada de programare 2021-2027, la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare ale României, Agențiile pentru Dezvoltare Regională vor îndeplini funcția de Autorități de Management pentru Programele Operaționale Regionale, care vor fi elaborate distinct la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de viitoare Autoritate de Management, va pregăti și negocia direct cu Comisia Europeană propriul Program Operațional Regional, în funcție de nevoile și specificul regional, va elabora ghidurile solicitantului prin care se stabilesc condițiile de acordare a finanțărilor către beneficiari, va evalua și contracta la nivel regional proiectele depuse, va gestiona implementarea acestora și efectuarea plăților către beneficiari.

În prezent, ADR Vest demarează procesul de programare și elaborare a Programului Operațional Regional 2021-2027 – Regiunea Vest, conceput în baza necesităților reale ale regiunii, program ce presupune corelarea acestuia atât cu documentele de planificare existente la nivel regional, cât și cu regulamentele existente la nivel European; investițiile propuse urmând a se concentra pe cinci mari obiective de politică ale Comisiei Europene: o Europă mai inteligentă, mai verde, mai conectată, mai socială și mai aproape de cetățeni.

În acest sens, potrivit declarațiilor venite din partea reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest, se lucrează la elaborarea POR Vest 2021-2027, iar “pentru componenta care va sprijini digitalizarea afacerilor vrem să aflăm nevoile reale ale mediului economic din regiune! Ajută-ne să aflăm ce nevoi ai pentru compania ta, completează CHESTIONARUL ADR Vest! Astfel, invităm reprezentanții firmelor din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara să răspundă la întrebările din chestionarul anexat până în data de 15 februarie 2021 https://adrvest.ro/chestionar-digitalizare/. Rezultatele se vor regăsi în noua linie de finanțare a proiectului.” (Foto: DoingBusiness.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =