Felix Borcean, pe urmele lui Torma. Cine urmează: H. Popescu, Adi Dacica sau Nelu Popa?

FELIX SEPT 2018

Scandalurile în PNL Caraş-Severin se ţin lanţ de câteva luni. Cu excepţia campaniei electorale, când a existat un armistiţiu tacit impus de conducerea de la Bucureşti, în rest au existat doar certuri şi neînţelegeri. Toate au culminat cu decizia luată în BPJ, joi, 13 iunie, de excludere din partid a patru importanţi membri, toţi primari. Între aceştia, Adrian Torma, edilul-şef din Moldova Nouă.

Aproape în acelaşi timp, Felix Borcean, primarul Caransebeşului, a primit o adresă, de la secretarul PNL Caransebeş, Luminiţa Verdeş, fiind înştiinţat despre faptul că:  „Miercuri, 19.06.2019 ora 18.00 la sediul PNL Caransebeș din str. M. Viteazul, nr.31, va avea loc ședința BPL al PNL Caransebes, cu următoarea ordine de zi: 1) Analiza și propunerea către BPJ Caras Severin, a excluderii din PNL a d-lui Borcean Felix-Cosmin; 2) Analiza și propunerea către BPJ Caras Severin, a excluderii din PNL a d-lui Minea Mihai; 3) Diverse.

La scurt timp după această depeşă, a urmat alta în care se spune: „Referitor la mesajul anterior, vă aducem la cunoştinţă că se amână şedinţa de BPL din 19.06.2019. Dl preşedinte Andrei Ungur va solicita o întrevedere pentru a clarifica cu Dumneavoastră atitudinile şi declaraţiile publice defăimătoare la adresa PNL şi a colegilor liberali făcute în ultima perioadă.

În funcţie de aceste clarificări va fi decesă convocarea unei şedinţe de BPL cu această ordine de zi“.

Răspunsul primarului Felix Borcean, fost preşedinte al PNL Caransebeş, nu lasă loc de ezitări: „Nu e nevoie de nicio întrevedere. Daţi-i bătaie!“

Toată această corespondenţă s-a făcut pe Facebook, fapt care spune mult despre tensiunile existente în această organizaţie PNL.

În acest moment, Marcel Vela deţine majoritatea în Biroul Permanent Judeţean, ceea ce îi dă posibilitatea să-i excludă din acest for de conducere pe cei care deviază de la linia statutului PNL. La fel stau lucrurile şi în Biroul Permanent Local Caransebeş.