Felix Borcean nu vrea să se milogească

felix borcean 5

Aşa cum am mai relatat, încă de acum câţiva ani administraţia caransebeşeană a căutat soluţii pentru sprijinirea Spitalului Municipal de Urgenţă, unitate care s-a confruntat mai mereu în ultima vreme cu probleme financiare.

La un moment dat, la iniţiativa primarului Felix Borcean şi a P.S. Lucian Mic, episcopul Caransebeşului, la Primăria Caransebeş a avut loc o întâlnire la care, din cei 25 de primari ai localităţilor din zonă deservite de spital, au fost prezenţi 16, ei fiind însoţiţi de preoţi din parohiile respective. Edilul Caransebeşului a spus că o iniţiativă similară a mai existat în anul 2015, pentru a se găsi o formă juridică prin care unităţile administrativ-teritoriale, indiferent de culoarea politică, să poată contribui la sprijinirea spitalului, înfiinţându-se Asociaţia „Urgent Life”.

Chiar dacă la ultima întâlnire cele mai multe discuţii, în care s-au implicat şi o parte dintre primarii prezenţi la întâlnire, s-au iscat în jurul cadrului legal prin care s-ar putea materializa această iniţiativă, existând diverse propuneri, până în momentul de faţă nu s-a întâmplat absolut nimic în acest sens.

Într-o recentă conferinţă de presă, răspunzând întrebărilor puse de ziarişti, Felix Borcean a fost tranşant: „Nu știu dacă merită să ne mai străduim în acest sens… Nu am să stau să mă milogesc pe la primăriile din jurul Caransebeșului, dacă dumnealor așa înțeleg”.