La Caransebeş, „Pedagogicul” a dat lucrare de control Consiliului local

CD Loga

În ultima parte a şedinţei din data de 28 mai a Consiliului Local Caransebeş, Sanda Bistrean, consilier USR, a dat citire unei solicitări semnate de peste 200 de cadre didactice, în care erau semnalate câteva probleme cu care se confruntă această unitate de învăţământ reprezentativă nu doar pentru oraş, ci şi pentru judeţ.

„Colegiul Naţional «C.D. Loga» Caransebeş este cea mai mare unitate şcolară din Caransebeş, având 84 de cadre didactice şi peste 1.200 de elevi, de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a. Considerăm accesul la o educaţie echitabilă şi de calitate ca un obiectiv fundamental al şcolii noastre, iar pentru îndeplinirea acestuia trebuie să oferim elevilor noştri, pe lângă actul educaţional de calitate, şi o bază materială capabilă să susţină dezvoltarea echilibrată a copiilor.

În momentul de faţă, şcoala noastră nu dispune de un teren de sport în aer liber. Deşi proiectul Campusului şcolar prevedea existenţa unui teren de sport în curtea şcolii, acesta nu a fost amenajat nici până acum.

Solicităm amenajarea terenului de sport aşa cum era prevăzut în proiectul Campusului şcolar. Educaţia fizică este o activitate curriculară la fel de importantă ca toate celelalte şi este necesar a fi asigurată desfăşurarea acesteia în cele mai bune condiţii. (…) Solicităm montarea vechilor porţi (de la intrare şi de la cabinetul medical) care au fost demontate în vederea recondiţionării şi remontării (conform Procesului verbal de predare-primire nr. 279 din 11.02.2016 şi a Adresei 869/21.03.2019), dar care nu a mai fost finalizată, clădirea şcolii, monument istoric, rămânând fără un element important al arhitecturii sale”.

Legat de terenul de sport pe care conducerea colegiului vrea să-l amenajeze, primarul Felix Borcean a explicat că nu există, practic, spaţiu pentru aşa ceva, perimetrul fiind foarte îngust şi, în condiţiile în care aşa ceva s-ar realiza, elevii nu ar mai avea loc de trecere.

„Nu aveţi loc, doamna directoare, nu este loc! Eu n-am văzut loc în faţa sălii de sport, asta ar însemna să nu mai aveţi pe unde trece. Nu eu am făcut acest proiect. Puteaţi să vă opuneţi atunci când s-a scris proiectul. Din câte ştiu eu, aţi luat şi din terenurile vecinilor ca să poată fi realizat Campusul şcolar. În plus, cei mai mulţi bani din ultimii ani s-au alocat către «Pedagogic». Proiectul de reabilitare a faţadei a costat 2,5 milioane de lei, curtea interioară, la fel, a fost făcută tot pe banii Primăriei. Poate nu ştiu oraşul, lumea şi Consiliul local că noi plătim în continuare un credit, singurul credit pe care îl are Primăria, tot pentru «C.D. Loga». E din vina noastră, din vina comunităţii, că am făcut şcoala asta, că arată aşa de bine, că arătaţi cel mai bine din oraş? Cum aţi venit acum cu 200 de semnături, puteaţi, atunci când s-a scris proiectul, să nu fiţi de acord! Nu v-am ajutat şi n-am fost alături de dv.? Aţi beneficiat de cele mai mari investiţii făcute la vreo şcoală. Primăria v-a pavelat curtea. Să ştiţi că la «Traian Doda» pe banii şcolii s-a pavelat. Eu am în Caransebeş şcoli şi grădiniţe, nu am doar «Pedagogicul», şi cred că, în mandatul meu, cel puţin, am dat mai mare atenţie «Pedagogicului» decât tuturor celorlalte. Asta este supărarea, că tot voi veniţi la Primărie să arătaţi cu degetul!”, i-a răspuns Felix Borcean directoarei Gabriela Pfeifer.

La rândul lui, city-managerul Florin Bogdea a lămurit problema celor două porţi care au fost îndepărtate, în sensul că în locul uşii de la intrare, care a fost tăiată în anul 2016 de constructor, se va monta alta, din lemn, sculptată, identică cu cea iniţială şi care va fi montată cu sprijinul celor de la Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare Caransebeş. (Foto: Doru Bălăşoiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =