Adrian Cican e sigur că ambulatoriul de la spitalul din Caransebeş se va înfiinţa
După şedinţa de îndată a Consiliului Local Caransebeş din data de 3 martie, când a fost respinsă angajarea, de către Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, a unui avocat, în vederea susţinerii cauzelor şi apărării intereselor acestuia în patru dosare, Adrian Cican a susţinut o conferinţă de presă la care a luat parte şi primarul Felix Borcean.
Cican s-a arătat surprins de numărul totuşi mare al celor care au votat „pentru”, deoarece el a afirmat, în repetate rânduri, că mulţi consilieri locali sunt implicaţi în ceea ce a numit „relaţii de cumetrie”.
Din punctul de vedere al primarului Felix Borcean, votul de marţi a fost unul „de înţelegere”. „Ca nu cumva să pice rău partea liberală, au votat şapte, unul chiar pentru amendamentul propus de mine, iar doctorii Strejariu şi Gherman oricum nu aveau drept de vot, dânsa nu putea să se exprime în situaţia aceasta, făcând parte din Societatea Civilă Medicală, iar dl Strejariu s-a abţinut, probabil din solidaritate de breaslă. Dl Stănescu a votat pentru angajarea unui avocat cu sprijinul financiar al primăriei, astfel că s-au scos cumva consilierii liberali, şi au să susţină sus şi tare că ei au fost de acord, dar nu a fost PSD-ul. N-am înţeles poziţia PSD-ului, pentru că aici vorbim de un proces cu o entitate privată, nu vorbim despre medicii de la spitalul din Caransebeş, ci de o asociaţie, e drept, cu aceiaşi medici din spital, lucru ce nu trebuia să suscite atâtea pasiuni, atâta vreme cât avem de-a face cu o entitate privată. Nu era nimic legat de spitalul din Caransebeş şi de organigrame sau alte chestiuni… Dar consilierii liberali şi social-democraţi discută întotdeauna înainte de şedinţe”, a spus Felix Borcean.
Adrian Cican a acuzat că, la nivelul spitalului, există o presiune din toate punctele de vedere, atât din partea unor organe de cercetare penală, cât şi din alte părţi, dar mai ales din partea unor medici, la toate nivelurile, inclusiv la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică. „Membrii acestei entităţi, numită Societatea Civilă Medicală, pe ultima sută de metri – şi spun asta fiindcă ambulatoriul sigur se va înfiinţa –, deja şi-au găsit şi majoritatea chiar s-au mutat din acele cabinete, trebuind să ne predea toate cheile de la cabinetele etajului întâi, apoi de la etajul al doilea, aşadar şi dânşii realizează situaţia. E vorba, până la urmă, de orgolii, dar pe banii cetăţenilor şi cu sprijinul consilierilor locali. Subliniez asta, pentru că liberalii au votat acele hotărâri de consiliu şi acel amendament în care acele spaţii medicale şi nemedicale au fost, în momentul în care ni s-a dat nouă dreptul de administrare, făcute cu virguliţă, tocmai pentru a scăpa anumite lucruri. Se ştie că sunt mulţi doctori, membri PNL şi PSD, care au făcut parte din Societatea Civilă Medicală timp de 18 ani. E de notorietate faptul că liderul de grup al consilierilor social-democraţi, dl Bogdea, vorbeşte pe două voci, şi pentru dl Gheorghe Borcean, şi pentru dânsul. Se duce şi se sfătuieşte cu acesta, la dânsul în spital, în cabinet, şi acasă. Ce spun, spun cu dovezi”, a afirmat Adrian Cican.