Exercițiu de cooperare la Berzasca. Peste 50 de persoane vor fi implicate în stingerea unui incendiu de vegetaţie

40986025 1857476877661245 8465118564590813184 o

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Caraș-Severin va desfășura mâine, 9 aprilie, un exercițiu de cooperare ce va avea la bază producerea unui incendiu de vegetaţie, cu propagare la fondul forestier aparţinând Ocolului Silvic Berzasca.

Conform scenariului exercițiului, din cauza condiţiilor meteorologice favorabile, secetă şi vânt puternic, un incendiu de vegetație izbucnit în zonă se extinde la litieră și se propagă cu repeziciune, afectând o suprafaţă de aproximativ 25 hectare.

Peste 50 de persoane vor fi implicate în desfășurarea exercițiului şi vor acționa atât pentru stingerea incendiului, cât și pentru gestionarea altor situații care pot apărea într-o astfel de situație. Din cauza terenului accidentat, o persoană alunecă, suferind o fractură la membrul inferior, iar una din echipele de stingere se rătăcește, având în vedere existența unor focare multiple și a suprafeței mari pe care se acționează.

Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic“ spune că vor intervenii forţe ale inspectoratului dar şi cele din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Serviciului de Ambulanță Județean Caraș-Severin, Ocolului Silvic Berzasca, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Berzasca și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Berzasca.

Pe timpul exercițiului se vor urmări, cu precădere, antrenarea personalului propriu şi a celorlalte forţe cu care se cooperează în vederea gestionării unei situaţii de urgenţă determinate de producerea unui incendiu la fondul forestier, verificarea timpilor de reacţie, respectarea criteriilor operaţionale şi de performanţă pentru structurile de intervenţie profesioniste și voluntare, modul de cooperare al forţelor implicate și de punere în aplicare a planurilor, procedurilor și protocoalelor incidente“, a mai precizat Tocmelea. (Foto: ARHIVĂ ISU Caraş-Severin)