Proiectul „Reţea comună durabilă pentru situaţiile de urgenţă din Banat” este dedicat inundaţiilor, nu incendiilor

incendiu palat administrativ

Consiliul județean Caraș-Severin a ținut să facă unele precizări privind proiectul transfrontalier derulat în parteneriat cu ISU „Semenic” Caraș-Severin, Municipalitatea Vârșeț (Republica Serbia) și ADIVEST, despre care s-a vorbit în presă cu prilejul incendiului din clădirea administrației publice.

Astfel, suntem informați, caracterul specific al proiectului este reprezentat de situația de risc de inundații din zona transfrontaliera româno-sârbă, iar necesarul de echipamente și autovehicule de intervenție și activitățile aferente au fost stabilite de către parteneri (ISU „Semenic” Caraș-Severin și Municipalitatea Vârșeț) în cadrul întâlnirilor avute anterior depunerii proiectului spre finanțare.

Prin proiect, al cărui termen de finalizare este luna august 2021, vor fi achiziționate echipamente specifice de intervenție în caz de inundațiii, echipamente de scufundare, de campare și de protecție a personalui, dar și autovehicule de intervenție (autocamion 4×4 cu platformă hidraulică pentru transport materiale la intervenții, microbuz 8+1 și autospecială pentru munca operativă de intervenție la inundații).

Tot prin acest proiect, va fi realizată o campanie de conștientizare privind factorii de risc – „Ajută-ne să te salvăm” – adresată populației. Vor mai fi organizate exerciții tactice comune în Romania și Serbia, cursuri de scafandri militari, va fi implementată Platforma verde IT – Rețeaua comună de avertizare pentru instituțiile cu rol operational și populație în situațiile de urgență la Vârșeț și va fi stabilit un cadru comun de intervenții, România-Serbia, pentru personalul cu atribuții in situatii de urgență.

În intervenția pentru stingerea incendiului izbucnit la structura de pe acoperișul clădirii Palatului Administrativ, ISU „Semenic” Caraș-Severin a intervenit cu cele două autospecialele de intervenție și salvare de la înălțime (42+/-3m) aflate în dotarea Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș, achiziționate în anul 2018 de către IGSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − four =