Eugen Muntean, Cetăţean de Onoare al Caransebeşului cu acte-n regulă

eugen muntean

În deschiderea şedinţei de la sfârşitul lunii ianuarie a Consiliului local, primarul Felix Borcean i-a acordat diploma şi placheta de Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş medicului Eugen Muntean, acest titlu fiindu-i conferit în luna august a anului trecut.

„Domnul Eugen Muntean este un medic foarte apreciat, cu o activitate îndelungată în municipiul nostru, este doctor la spitalul din Caransebeş din anul 1985, timp în care a făcut o muncă extraordinară, laborioasă, probabil că a adus pe lume cei mai mulţi copii din oraş şi este una dintre persoanele pentru care toţi trebuie să avem un mare respect”, a spus Felix Borcean.

Mulţumindu-le consilierilor pentru distincţia acordată, Eugen Muntean i-a asigurat pe aceştia că, în continuare, va căuta să ajute spitalul caransebeşean. „Acest spital merită să fie respectat de toată lumea, pentru că aici se face performanţă. În fiecare noapte, în fiecare zi, sunt cazuri extrem de grave, asta este situaţia biologică pe care o traversăm, cazuri pe care, împreună cu colegii mei, trebuie să le rezolvăm. Toate secţiile trebuie respectate, de către toţi cetăţenii, nu doar din Caransebeş, ci din tot arealul deservit de spital, fiindcă de la Drobeta Turnu Severin până la Timişoara nu există spital mai important decât acesta. Pe de altă parte, trebuie să remarc faptul că, într-adevăr, în ultimii doi, trei ani, în spital s-au făcut progrese importante în ceea ce priveşte aspectul acestuia, s-a adus aparatură excepţională, dar să nu uităm faptul că această tranziţie de la o medicină clasică spre o medicină ultramodernă s-a făcut oarecum prea abrupt. Între cele două generaţii ar trebui să existe o întrepătrundere armonioasă. Atâta timp cât voi mai lucra, îmi voi canaliza activitatea spre a ajuta studenţii, cadrele tinere, rezidenţii, să înţeleagă că între cele două fenomene – examenul clinic şi examenul paraclinic – trebuie să existe acea îmbinare armonioasă, pentru rezolvarea corectă a cazurilor: când se ia o decizie, care e decizia corectă şi ce trebuie să faci”, a spus, la rândul său, Eugen Muntean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − thirteen =