Erwin Josef Țigla merge în Austria pentru a participa la diferite evenimente culturale și științifice

tigla e1632753180746

În perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2021, președintele Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Erwin Josef Țigla, se va deplasa în Austria în vederea participării la mai multe întâlniri culturale și științifice.

În cadrul acestei vizite, o primă manifestare culturală la care va lua parte, este cea din Neumarkt in der Steiermark, la vernisajul expoziției reșițene „Kinder malen ihre Heimat – Copiii desenează ținutul natal”, ediția a XV-a. La acest concurs internațional au participat și elevi de la Școala Primară din St. Marein bei Neumarkt (Volksschule St. Marein bei Neumarkt), cărora le-au fost oferite două premii speciale ale membrilor juriului. Miercuri, 29 septembrie, președintele FDG Caraș-Severin va avea o întrevedere cu primarul orașului Feldbach, ing. Josef Ober, întorcând astfel vizita acestuia și a unei delegații a administrației orașului stirian în Banatul Montan, în perioada 21 – 22 august 2021.

În zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, Erwin Josef Țigla va participa la programul celui de al XXXI-lea Congres European al Minorităților Naționale, care se va desfășura în capitala Landului Carintia = Kärnten / Austria, la Klagenfurt am Wörthersee, congres care are drept moto: „Rolul culturii în cadrul colaborării în zonele transfrontaliere” („Die Rolle der Kultur in der grenzüberschreitende Zusammenarbeit“).

În cadrul programului adiacent acestui congres, Erwin Josef Țigla va fi primit la Consulatul Onorific Român de la Klagenfurt am Wörthersee, precum și în Primăria din acest oraș-capitală a Landului Carintia, unde se va întâlni, alături de ceilalți participanți la congres, cu primarul Christian Scheider.

Mai mult decât atât, Țigla va prezenta în data de 1 octombrie, de la prezidiul acestuia, la invitația Prim-Ministrului Landului Carintia, dr. Peter Kaiser, conferința „Drehscheibe im Sinne Europas: Das Banater Bergland und seine Minderheiten diesseits und jenseits der Grenzen – O placă turnantă în context european: Banatul Montan și comunitățile etnice dintr-o parte și cealaltă a granițelor“. La congres vor participa cu conferințe, de asemenea, pe lângă reprezentanții din România (din București, Transilvania și Banatul Montan), invitați din Austria și Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 8 =