Dan Perjovschi, unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, vine la Reșița

Dan Perjovschi

Primăria Reșița organizează în această săptămână un nou eveniment cultural, Dan Perjovschi, unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, vine în municipiu pentru a susține o conferință și un workshop cu tinerii Centrului de Tineret Mansarda.

„Cunosc lumea desenând-o” va debuta marți, 28 septembrie, cu începere de la ora 17.00, la Palatul Cultural, iar miercuri, 29 septembrie, de la aceeași oră, se va întâlni cu voluntarii de la Mansarda.

Dan Perjovschi este un desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist și autor de performance român. Lucrările sale de artă reprezintă o combinație între desene, desene animate, artă brută și graffiti și se află temporar pe pereții muzeelor sau altor spații contemporane din lume.

A avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum, Vannabbe Eindhoven, Ludwig Cologne, Nasher Duke University sau Kiasma Helsinki și expoziții de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varsovia, MCBA Lausanne sau MOT Tokyo. A participat la bienalele de artă de la Istanbul, Veneția, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Iași, Timișoara și Jakarta. A primit premiul George Maciunas în 2004, premiul ECF Principesa Margriet, Amsterdam 2012 (cu Lia Perjovschi) și în 2016 premiul Rosa Schapire Kunsthalle Hamburg.Perjovschi este laureatul Fundației pentru drepturile omului Gheorghe Ursu 1999 și al Galei Societatii Civile CERE Participare 2016.
Perjovschi ilustrează din 1991 Revista 22/București. Din 2010 face la Sibiu proiectul de artă în spațiul public Ziarul Orizontal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three + sixteen =