Drumul de la Reşiţa al lui Uriah Heep şi Kusturica

DRUM POIANA GOL

Au mai rămas două luni şi câteva zile până la debutul manifestării artistice Custom Reşiţa, cea care va polariza atenţia iubitorilor de muzică pop şi rock de la noi şi nu numai. Pregătirile pentru acest eveniment mult aşteptat sunt în toi, primăria locală face toate eforturile pentru ca totul să fie pus la punct la ora startului sărbătorii.

Între alte lucruri pe care Primăria Reşiţa le face în aceste zile, se numără şi o cale de acces spre platoul de pe Dealul Golului.

„Ne-am dorit să amenajăm un al doilea acces pietonal care, de fapt, va deveni primul, pornind din zona semaforului de la Finanţe-Lidl. Încercăm să creem o cale de acces pietonală până la stema de pe Dealul Golului, în perspectiva evenimentelor din vară, a concertelor ce vor fi susţinute de trupe care au făcut istorie. Ca timp, în cinci minute se poate ajunge sus, mergând lejer. Vom amenaja scări de ciment, vom duce materiale de construcţii acolo, pentru ca totul să fie aşa cum trebuie. Am redeschis după 20 de ani un drum care era paralel cu drumul de Doman, în ideea de a  intra cu utilajele pentru a crea acele alei de acces spre Poiana Golului. Această cale de acces va avea în final o lungime de aproape 360 de metri, cu o diferenţă de nivel faţă de centrul civic de 160 de metri“.

Conform spuselor organizatorilor, până acum au confirmat participarea la Custom Reşiţa, din 5-7 iulie, trupe de renume, precum: precum Uriah Heep, Emir Kusturica, UDO, Doro, The Rasmus, iar după Paşte, vor fi anunţate şi numele celorlalte participante, inclusiv trupe româneşti. „Avem în vedere trupe noi româneşti, pentru că ne dorim să încurajăm participarea lor, dar şi să oferim spectatorilor muzică pop şi rock din toate timpurile şi de cea mai bună calitate. Celor care pun la îndoială valoarea unei trupe precum Uriah Heep, trebuie să le spunem că legendara trupă umple stadioanele lumii, la fel cum o făcea cu jumătate secol în urmă“, susţin organizatorii reşiţeni.

Până în data de 3 mai, preţul unui abonament de participare la Custom este cu 50 de lei mai mic decât în mod obişnuit, adică de 200 de lei. Biletele de o zi vor fi vândute începând din 15 iunie.