Două centre de examen în Caraş-Severin pentru cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019

bacalaureat 2019 subiecte romana 86884500

Mâine, 21 august, începe sesiunea a II-a a examenului de Bacalaureat, fiind programată proba scrisă de Limba şi literatura română. Pentru Caraş-Severin, au fost înfiinţate două centre de examen. „Respectiv Colegiul Tehnic din Reşiţa, unde, pentru proba de mâine avem înscrişi 125 de candidaţi şi Liceul Tehnologic „Dacia” din Caransebeş, cu subcomisie la Liceul Tehnic „Mihai Novac” din Oraviţa. La Caransebeş sunt 117 înscrişi, iar la Oraviţa, 49. Centru zonal de evaluare va fi la Colegiu Economic al Banatului Montan Reşiţa”, a declarat Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin. Următoarele probe sunt programate pentru data de 22 august – Limba şi literatura maternă/E)b, 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c
şi 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.