Bacalaureat: 34,19% rată de promovare!

bacalaureat

Conform datelor Inspectoratului Județean Școlar Caraș-Severin,la nivelul județului, 578 de candidați au avut fișe de înscriere validate în vederea susținerii probelor din a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2023.

Au fost afișate primele rezultate înregistrate la probele scrise. Urmează etapa depunerii contestațiilor, în intervalul orar 12:00 – 18:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții învățământului liceal care au susținut probele examenului de Bacalaureat, în sesiunea august 2023, în județul Caraș-Severin, este de 34,19%.

„Precizăm că 110 candidați au absentat, iar 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26-28 august), vor fi comunicate marți, 29 august 2023. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase)”, a declarat Ion Chiosa, din cadrul ISJ Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + four =