„Donator cu donator, dăm o mână de ajutor”, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița

Donare sange

Săptămâna aceasta a ajuns și la Reșița campania națională „Donator cu donator, dăm o mână de ajutor”.

Până pe data de 13 aprilie 2023, donatorii sunt așteptațți Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, str. I. L. Caragiale, nr. 1-2, de luni până joi, între orele 7.30-13/00. Voluntarii proiectului vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până joi, asistând personalul și oferind mici atenții donatorilor, printre care amintim carduri de masă în valoare de 67 de lei și o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ. 

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge: vârsta: 18-60 ani; greutate: femei – peste 50 kg; bărbați – peste 55 kg; să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.); să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere), să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate); să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după); să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.

Campania este organizată de echipa „Donează sânge, fii erou!” și se desfășoară la nivel național. Coordonatorul responsabil pentru campania din Reșița este Bianca Ciuculescu, studentă în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, în colaborare cu Școala Postliceală Sanitară a Colegiului Național „Traian Lalescu” Reșița. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =