Primăvara faptelor bune la Caransebeș

primavara faptelor e1589059256489

La Caransebeş, primăvara a devenit anotimpul faptelor bune, Episcopia Caransebeșului și Primăria municipiului colaborând în cadrul unui parteneriat, început în data de 18 martie, prin care cele două instituții și-au propus să fie aproape de categoriile sociale defavorizate în contextul pandemiei de Coronavirus.

Ajutoarele materiale acordate au constat, de-a lungul celor aproape trei luni de la începerea parteneriatului, în 193 de mese calde, la care se adaugă 80 de pachete care conțin produse alimentare de bază, precum făină, zahăr și ulei, și obiecte sanitare. Toate aceste activități s-au realizat prin respectarea măsurilor de protecție și igienă impuse de autorități în vederea protejării tuturor celor implicați, informează site-ul Episcopiei Caransebeşului.

„Mă bucur să fac parte din acest parteneriat, încheiat între Episcopia Caransebeșului și Primăria municipiului, prin care cele două instituții oferă o masă caldă și alte bunuri necesare nevoiașilor și celor cu venituri mici. Prin acest proiect, care se desfășoară din data de 18 martie, Primăria asigură distribuirea mesei calde, iar Episcopia Caransebeșului asigură producerea acesteia. Pe această cale, doresc să mulțumesc Părintelui Episcop Lucian pentru tot ceea ce face pentru cetățenii municipiului Caransebeș, îndeosebi pentru ajutorul acordat în acest parteneriat. Răsplata noastră, a celor ce încercăm să-i ajutăm pe cei aflați în nevoie în aceste vremuri tulburi, este zâmbetul acestora și căldura cu care ne primesc, dar și speranța lor că nu sunt uitați, că cineva se gândește la ei și le întinde o mână”, a spus viceprimarul municipiului Caransebeș, Marius Isac. 

Acțiunea de sprijinire a celor aflați în nevoi va continua în acest fel pe toată perioada Stării de urgență. (Foto: Episcopia Caransebeşului)