„Risc de avalanșă“ în Munții Semenic, scenariul unui exercițiu de cooperare al structurilor cu atribuții în Situații de Urgență

semenic2

Astăzi, în Muntii Semenic s-a desfășurat un exercițiu de cooperare, planificat la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, al cărui scenariu a fost construit în jurul riscului de înzăpezire, respectiv de avalanșă.

POtrivit ISU Semenic, au participat aproximativ 80 de persoane din cadrul structurilor cu atribuții în gestionarea riscurilor de acest tip. „Astfel, pentru rezolvarea evenimentelor create în baza scenariului, au cooperat: Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Văliug și Brebu Nou, Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin, UPU-SMURD Reșița și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caras-Severin. De asemenea, la exercitiu a fost prezent domnul Adrian David, expert, pe linie de Salvamont, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență“, a declarat Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 3 =