DNA a decis neînceperea urmăririi penale în cazul plângerilor lui Ionuț Popovici

consilieri locali

Ioan Popa, primarul Reșiței a declarat astăzi, în cadrul sedinței de Consiliul Local că DNA a decis clasarea cauzei și neurmărirea penală în cazul plângerilor formulate de Ionuț Popovici.

Un număr de șase consilieri locali din Consiliul Local Reșița au fost invitați în perioada 26 ianuarie – 2 februarie 2023, în calitate de martori, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, pentru a da declarații în vederea soluționării unei plângeri făcute de Popovici, la acea dată președinte PMP Caraș-Severin, cu privire la legalitatea unei hotărâri de Consiliu Local, validată în ședința de îndată ce a avut loc în 9 februarie 2021. Cei șase consilieri au deținut la data ședinței funcțiile de președinte de ședință, respectiv președinți ai comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Reșița.

„Am primit ieri de la Direcția Națională de Anticorupție concluziile anchetei care s-a făcut în urma celor două plângeri penale de săvârșire a infracțiunilor de trafic de influență și fals intelectual. Sunt soluționate cu NUP, neurmărire penală. Țin să fac pe această cale precizarea că am nedreptățit eu, personal, DNA, în sensul că atunci când am aflat că aleșii locali sunt chemați la Timișoara mi s-a părut puțin deplasat, necunoscând procedurile, dar asta este. În România, oricine poate să facă o plângere penală și oamenii trebuie să îi dea curs și să ancheteze. Îmi fac mea culpa în fața lor pentru că am fost un pic poate prea aspru, prea acid în declarații atunci. Oamenii își fac treaba”, a declarat Ioan Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − 2 =