Ora Pământului 2022. La Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ din Reșița se vor citi cărți la lumina lumânării

2019 03 13 2 mediasul marcheaza ora pamantului 88466

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie: Ora Pământului. Evenimentul constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

La Reșița, mâine, între orele 20.30 – 21.30, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița va fi organizat cu această ocazie un moment special, în cadrul căruia se va citi la lumina lumânării.

În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților (de) mici și mari.

De asemenea, începând cu anul 2012, avem trei Capitale Earth Hour România care și-au câștigat acest titlu în urma participării la Competiția pentru Capitala Earth Hour – Bistrița, Timișoara și Satu Mare. Recunoșterea pe care au obținut-o la nivelul campaniei internaționale este o responsabilitate importantă de a continua acțiunile și proiectele benefice pentru mediu și cetățeni, iar WWF va rămâne în continuare în dialog cu acestea pentru a susține astfel de demersuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + five =