„Detectorul de bani publici”, ghid interactiv lansat de EFOR, în colaborare cu Euroland Banat și Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița

student invata online

Euroland Banat este partener, alături de Asociatia Română Pentru Locuințe Casa Plus, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița, în proiectul ”Politici publice locale participative și relevante”, coordonator fiind Asociația Expert Forum.

În aceste zile Expert Forum a lansat ghidul interactiv „Detectorul de bani publici”, accesibil la https://expertforum.ro/detector-bani-publici/, care face parte dintr-o serie mai amplă de materiale de acest tip produse de Expert Forum și are scopul de a integra informații despre cum se formează bugetele, cum se aprobă investițiile și cum se cheltuie banii publici.

Ghidul include informații despre baze de date publice și cum se pot acestea verifica, motoare de căutare din România sau de la nivel internațional și despre cum se pot conecta toate acestea. Nu este un ghid clasic despre achiziții publice, bugete sau despre finanțare politică, ci mai degrabă un îndrumar care arată la modul foarte practic cum se pot colecta informații din surse diverse pentru a înțelege mai bine legătura dintre bani publici și politică. Am inclus în ghid teme de interes precum programele naționale de investiții de tipul Anghel Saligny sau PNDL și pașii prin care orice cetățean poate urmări modul în care se cheltuie banii prin astfel de proiecte.

Proiectul ”Politici publice locale participative și relevante”, derulat de Asociația Expert Forum, în parteneriat cu Asociatia Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea calității politicilor publice prin consolidarea bunei guvernări din sectorul public la nivel local, monitorizare cetățenească, claritate legislativă și implementare practică în colectarea, respectiv publicarea datelor de interes public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + six =