Cupa Reșiței la Șah – 250 de ani de industrie și-a desemnat câștigătorii

şah

Desfășurată în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 250 de ani de industrie pe meleagurile reșițene, ediția din acest an a Cupei Reșiței a reunit la start 27 de participanți din Reșița, Caransebeș, Bocșa, Teregova și Timișoara.

Sportivii s-au întrecut în cadrul acestei competiții derulată în sistem elvețian pe durata a șapte runde cu tip de 10 minute și 2 secunde adițional per mutare, cel mai tânăr participant având opt ani.

Pentru eforturile depuse de ei, Primăria Reșița și Asociația Județeană de Șah i-au răsplatit cu premiice, cupe, medalii, diplome și bani, fondul total de premiere fiind de peste 2.300 lei. „Competiția a fost dominată de fair-play și pofta de a juca șah dovadă fiind jucători în vârstă sau care au venit de la distanțe considerabile“, a precizat Mihai Bolintiș, președintele asociației județene.

La jucători ELO sub 2000 Locul I a fost ocupat de Pădurean Daniel-Cristian urmat de Pîrvulescu Ilie (Teregova) și Drăgilă Ionuț. Jucători ELO sub 1600 locul I – Crăciun Marin urmat de Dumitriu Cătălinșsi Cornian Iancu (Teregova). La categoria I, primul loc a fost obținut de Stroescu Gheorghe, categoria a II-a locul I- Vuita Trifu. 

La juniori locul I – Văduva Ion-Valentin urmat de Korcsek Alexndru-David și Drăgoi Albert-Marian, iar la junioare locul I – Chilnicean Andreea-Teodora, Birdeanu Maria-Alexandra și Chilnicean Silvia-Mara.

Juniori 12 ani locul I Guțu Cătălin Vlad-Aurelian, copii 10 ani locul I, Turi Patrick-Andreas urmat de Bejinariu Iris-Maria, iar la copii 8 ani Grecu Bogdam-Andrei urmat de Grecu Zian-Matei (cel mai tinar participant) ambii din Caransebeș. O evoluție foarte bună a avut și Irimia Horia-Ion ,locul IV în clasamentul general și locul I în clasamentul veteranilor unde a fost urmat de Barrtha Andrei (Timisoara) și Rain Ioan (Caransebeș).

Următoarea competiție este programată pentru data de 24 iulie, la Caransebeș, la Casa municipala de Cultura George Suru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 − five =