Cupa Reșiței la Șah – 250 de ani de industrie și-a desemnat câștigătorii

şah

Desfășurată în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 250 de ani de industrie pe meleagurile reșițene, ediția din acest an a Cupei Reșiței a reunit la start 27 de participanți din Reșița, Caransebeș, Bocșa, Teregova și Timișoara.

Sportivii s-au întrecut în cadrul acestei competiții derulată în sistem elvețian pe durata a șapte runde cu tip de 10 minute și 2 secunde adițional per mutare, cel mai tânăr participant având opt ani.

Pentru eforturile depuse de ei, Primăria Reșița și Asociația Județeană de Șah i-au răsplatit cu premiice, cupe, medalii, diplome și bani, fondul total de premiere fiind de peste 2.300 lei. „Competiția a fost dominată de fair-play și pofta de a juca șah dovadă fiind jucători în vârstă sau care au venit de la distanțe considerabile“, a precizat Mihai Bolintiș, președintele asociației județene.

La jucători ELO sub 2000 Locul I a fost ocupat de Pădurean Daniel-Cristian urmat de Pîrvulescu Ilie (Teregova) și Drăgilă Ionuț. Jucători ELO sub 1600 locul I – Crăciun Marin urmat de Dumitriu Cătălinșsi Cornian Iancu (Teregova). La categoria I, primul loc a fost obținut de Stroescu Gheorghe, categoria a II-a locul I- Vuita Trifu. 

La juniori locul I – Văduva Ion-Valentin urmat de Korcsek Alexndru-David și Drăgoi Albert-Marian, iar la junioare locul I – Chilnicean Andreea-Teodora, Birdeanu Maria-Alexandra și Chilnicean Silvia-Mara.

Juniori 12 ani locul I Guțu Cătălin Vlad-Aurelian, copii 10 ani locul I, Turi Patrick-Andreas urmat de Bejinariu Iris-Maria, iar la copii 8 ani Grecu Bogdam-Andrei urmat de Grecu Zian-Matei (cel mai tinar participant) ambii din Caransebeș. O evoluție foarte bună a avut și Irimia Horia-Ion ,locul IV în clasamentul general și locul I în clasamentul veteranilor unde a fost urmat de Barrtha Andrei (Timisoara) și Rain Ioan (Caransebeș).

Următoarea competiție este programată pentru data de 24 iulie, la Caransebeș, la Casa municipala de Cultura George Suru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 11 =