Credincioșii catolici de rit apusean intră în perioada numită Advent

BULETIN DE PRESA 2020 ADVENT

Astăzi, credincioșii catolici de rit apusean (latin) intră în perioada numită Advent. În organizarea actuală a liturgiei romane, Adventul se plasează la începutul anului bisericesc.

„Anul liturgic începe cu prima duminică a Adventului, deoarece totul începe în Biserică cu venirea lui Cristos. Termenul latin „adventus” înseamnă „sosire” și semnifică o perioadă de pregătire dinaintea Crăciunului. Cei care cunosc obiceiurile tradiționale ale catolicilor de rit apusean știu faptul că în această perioadă ei își pun în casă o coroniță din brad cu patru lumânări, de cele mai multe ori de culoare roșie. Cele patru lumânări reprezintă cele patru duminici de Advent. În fiecare duminică se aprinde câte o lumânare în plus, în așa fel încât, în ultima duminică, vor arde toate cele patru lumânări“, a explicat Iosif Țigla, președintele Forumului German Caraș-Severin.

Acest obicei cu coronița de advent se regăsește și în multe case catolice din Banatul Montan. Ieri, 27 noiembrie, la Biserica Romano-Catolică „Înălțarea Sfintei Crucii” s-a desfășurat în organizarea Centrului Diecezan de Tineret din Timișoara Întâlnirea tinerilor din Arhidiaconatul Banatului Montan cu participare fizică parțială și online. În cadrul acesteia s-a celebrat Sfânta Liturghie cu ritualul aprinderii primei lumânări de Advent cu Excelența Sa József Csaba Pál, episcop de Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + seven =